Jeg er ikke dit næste quick fix!

Vejen til et godt og sundt liv og krop er ofte bygget på et samarbejde mellem klienten og behandler.

En af mine venner har for nylig købt en ny bil. Med den fulgte en brugsanvisning på hele 700 sidder. Jeg ved ikke om han kommer til at læse den hele brugsanvisning men jeg ved at de fleste mennesker ved de mest basale ting når de kommer til at bruge og pleje bilen . Selv vores stat forpligter os til at syne bilen for at sikre sig at vi kører i nogle sikre og gode biler.

Hvis vi overfør denne tankegang på et menneske så burde vi ved fødslen modtage en kæmpe brugsanvisning på flere tusind sider hvordan vi passer på os selv og vores krop. Men den findes ikke.

Det overrasker mig gang på gang hvor lidt folk ved om deres krop ( og psyke). Vi er nærmest blevet opdraget at tænke at vores helbred er noget andre skal tage sig af. Så for mange mennesker er sådan at deres sygdom eller ubalance skal ordnes uden deres egen deltagelse. Vi ser ofte på sygdom som en uheld. Og nogle gange er det sådan. Der er arvelig sygdomme, vi kommer til skade på alle mulige måder osv. Men det de fleste mennesker lider af i dag er livsstils sygdomme. Selve begrebet siger de hele, vi har sygdomme pga. vores livstil.

Og det er her jeg ser mulighed at støtte, motivere og inspirere mine klienter. I fælleskab kan vi ofte skabe nogle helt utrolige resultater hvor sygdomme som depression, angst, søvnløshed, kroniske smerter og betændelser simpelthen forsvinder over tid.

Derfor tror jeg på at det er vigtigt at skabe et team work forhold mellem mig og klienten. Når vi begge gør vores bedste så kan vi næsten ikke undgå at skabe et tilfredstillende resultat.