Daniel Petrovic

Mit navn er Daniel Petrovic. Jeg er født i Bosniens hovedstad, Sarajevo i 1971. Jeg kom til Danmark i 1993 under krigen i Bosnien. Jeg er uddannet kropsterapeut hos Body Self Developments System i Danmark og har arbejdet som behandler siden 2004.

Den første Body SDS behandling fik jeg i 1999 ved et rent tilfælde. På det tidspunkt led jeg af angst, depression og søvnløshed. Jeg var energiforladt og havde ondt mange steder i kroppen. Jeg gik til lægen men han kunne ikke se noget på min blodprøver eller røntgenbilleder. Jeg fik at vide, at jeg faktisk ikke fejlede noget, jeg skulle bare tage mig sammen og komme i gang. Jeg fik dårligt samvittighed over den diagnose. Jeg ville så gerne komme i gang men jeg kunne ikke. Jeg var udmattet og kronisk træt.

Den første behandling glemmer jeg aldrig. Det var som om, at jeg var for første gang i mit liv var mødt af et menneske præcis der, hvor jeg var. Jeg følte mig tryg hele vejen igennem, selvom behandlingen var en lille smule smertefuld. Min trætte og spændte krop begynde langsomt at åbne sig og slappe af. Jeg begyndte at trække vejret dybt for første gang i mange år. Min krop føltes varm og vibrerende. Efterfølgende var jeg meget træt i mange dage, men på en helt anden måde. Min krop begyndte at hele langsomt og i takt med det, blev min psykiske tilstand bedre. Jeg havde intet andet valg end at fortsætte med den rejse og fik løbende flere behandlinger.

Det endt med at jeg selv startede på Body SDS uddannelsen i 2002. Under uddannelsen blev jeg klar over at jeg har haft PTSD (post traumatisk stress disorder). Det fik jeg bearbejdet og har lært meget om den tilstand undervejs. Idag bruger jeg ofte den erfaring, når jeg arbejder med klienter som har selv været udsat for voldsome og traumatiske oplevelser.

Jeg er ikke dit næste quick fix!

Vejen til et godt og sundt liv og krop er ofte bygget på et samarbejde mellem klienten og behandler. En af mine venner har for nylig købt en ny bil. Med den fulgte en brugsanvisning på hele 700 sidder. Jeg ved ikke om han kommer til at læse den hele brugsanvisning men jeg ved at de fleste mennesker ved de mest basale ting når de kommer til at bruge og pleje bilen . Selv vores stat forpligter os til at syne bilen for at sikre sig at vi kører i nogle sikre og gode biler.

Grønland, et kapitel helt for sig

I 2013 flyttede jeg til Grønland med min hustru som fik arbejde som læge i Nuuk. Arbejdet med mennesker, som er så tætte på naturen har gjort mig opmærksom på, hvad det er vi har glemt som moderne mennesker her i Vesten.

Der findes ikke en elevator til et godt helbred, du er nødt til at tage trappen

Når du køber en ny bil eller andet teknisk apparat følger der som regel en meget detaljeret instruktionsbog med. For at kunne passe på en bil behøver du ikke kende instruktionsbogen udenad, men du må kende nogle af de vigtigste funktioner for at kunne ha en sikker bil i mange år.